Mustig höst

Hösten är här, och även i simsvärlden. Du med året runt har höst på schemat, vilket innerbär kratta löv och fixa med äppelträden. Här kommer lite tips & trix för den höstige simmen:

Skaffa en kompost- Funkar jättebra att lägga alla lövhögar i, och blir bra näring för jorden. Billigare och bra!
Växthus för den lyxige- för dig som vill vara säker på att kunna odla året runt, flytta över dina växter i ett snyggt växthus. Dock ser det inte lika mysigt ut att pula med växterna inomhus, men möjligtvis lite smidigare.
Näring- innan du ska odla i jorden, se till att lägga dit en säck med kompost eller näring. Du kommer att märka skillnaden på växter med eller utan.
Kratta lövhögar- Du får trädgården att se mysigare ut, men får även städfärdighet på köpet. Me like.
Äpplen- Det är kanske lite obvious, men ett äppelträd sitter aldrig fel under hösten. Börja sköta om det i slutet av sommaren så kommer du kunna skörda dina äpplen innan kalla vintern.
Fiska- Fiska i sjön för en stunds avkoppling. Om du får lite fina firrar kan de ligga och vänta i skafferiet hur länge som helst. Mmmmmmmmums.
image48

Zhang Ziyi

Den vackra kinesiska skådespelerskan kan du ladda ned på www.modthesims2.com/showthread.php?t=140298 . Annars kan den vara användbar för de som vill ha med lite mer asiatisk look i sims.
image44
image45
image47

Veckans fusk

ctrl+shift+c= ger en ruta uppe i fönstret där du kan skriva in alla fusk

motherlode- ger 50'000
kaching- ger 1'000
move_objects on/off- gör att man kan flytta möbler när de används och typ människor.
aging on/off- stoppar åldrandet för alla simmar när den står på off.

Tryck enter efter varje gång du skrivit in fusket, så uppfylls det. More fusk to be published. Tack för mig!


Karriärsfrågor

Ibland när din sim är på jobbet kommer det plötsligt upp en ruta med text och tre stycken alternativ. Detta ger antingen fördelar eller nackdelar i din karriär, men du kan även ta "strunta i" och det förblir som det är. Oftast så tar jag på strunta i, men jag försöker ändra på det! Här är lite snabb-tips för er som är osäkra:

Matlagning: Frågan om hur stökigt det blev på resturangen välj: de jäkla ungarna.
Sjukvård: Ett antal pensioners hypokondriker kommer till sjukhuset, välj: lägg in.
Politik: Motion om den sällsynta kanarie-simscity fågeln, välj: Rösta ja.
Semester-utflykt i Fjärran östern; Historisk Rundvandring; Ni kommer till en matmarknad och ni har tappat bort er guide, välj: Sök egenom marknaden.
Semester-möte med ninja i Fjärran Östern; Han frågar och svaret är; Ninjan kom före svärdet.

More to be published, lejtah!

Lyran 2.0

www.lyran.net/ts2 ver en av de första sidorna jag fick möjlighet att besöka. Och jag tycker om den väldigt mycket.
På Lyran har de skitbra basic-products typ smink, ögonbryn och jättevackra ögon. Kläderna är inte så fina, men det som är så bra med lyran är att man vet att det är ÄKTA. De har ritat grejerna själva och inte klippt in ifrån bilder. Gå in så får du se!


Jorden Runt- en kärleksförklaring

Hej alla simsnerds!:p

Jag vill påpeka allt roligt här i världen, dvs The sims 2 Jorden Runt och hamsterspells.blogg.se. Jag tar den första.

Som ni säkert läst så har jag redan skrivit en recension, men då hade jag bara spelat spelet en "snabbis" (2 timmar) och då hade jag ännu inte insett allt underbart som man kan göra med detta spel!!

Before you leave for vacation

  • Se till att du har lite cash i fickan. En weekend-3 dagar- kostar minst 1500 per sim, inkluderat flyg, boende på ett billigt hotell och lite mat. Om du vill ha en upplevelserik semester behövs nog dock minst 500kr mer.

When you're on vacation

  • Boende: Det finns allt från gratis camping till dyra hotell-sviter. Dock tycker jag inte riktigt att det är värt med ett dyrt hotell för man vill ändå inte hänga där och leka hela tiden. På hotellet sover du, upprättar nödvändiga behov, beställer roomservice(mat), eller hänger lite i baren. Vissa hotell har även pool, möjlighet till massage, och bastu(I know, I know, It's totally fab!). För den som åker på semester ofta kan köpa ett semesterhus(rek. bygg det själv annars=dyrt) och då betalar man inte för varje natt.
  • Utflykter: På varje semesterort finns det olika aktivteter som man kan åka på genom att hitta en reseguide på hotellet/allmänna tomten. Simmarna älskar utflykter(if they end up well) och priserna varierar mellan 100-300 kr p/s. Varje resemål har tre unika utflykter, som påminner lite om "jobb-spex" som jag kallar det för. I slutet av varje utflykt kommer det upp en text med problem och då väljer man en handling, som resulterar i extra färdighets poäng eller någon otrevlig upptäckt.
  • Allmäna tomter: I reseorten finns det ett antal allmäna tomter med shopping, spa, strand eller vad som är specfikt för den orten. Om man är på solsemester gillar simmarna att sola och bada vid havet till exempel. Unika smycken och souvernirer är mycket uppskattat att köpa ( de kan ha örhängen, halsband, klockor m.m. nu) och ta kort som de sedan beställer i ett fotoalbum är lite kul.
  • Kultur: Som sagt, det finns unika danser, seder, hälsningar m.m. som simmarna gärna vill lära sig och visa för de andra där hemma. I Tiwikkiiön kan man lära sig elddans, I tresjön dansar man klapp och mycket mer.
  • Experience: Varje sim har en egen box för semesterminnen där det finns typ saker som man ska uppfylla om man vill bli den erfarne-semestraren. Det finns 45 "minnen" som man samlar på sig, och ju mer minnen man har destu mer poäng får man och ju högre rankning får man. Ett minne är exempelvis att äta ananas-suprise eller åka på utflykt.

When you're home:
Beroende på vad som skett under semestern så blir det konsekvenser av det när man kommit hem. Om man har haft en bra semester får man vissa fördelar, ex effektivare på jobbet, attraktiv, positiv. De negativa bikerkningarna har jag dock ännu inte fått uppleva(score!) men det kanske händer... nån dag.


Hoppas att ni fick en lite klarare redogörelse för er! Kram

The sims 2 Jorden Runt

Efter lite långtids uppehåll kommer den efterlängtade rescensionen av nya expansionen Jorden Runt.

Jorden Runt är den mest prisvärda expansionen jag någonsin haft möjlighet att spela. Du åker på semester- vilket spelet går ut på. Man väljer via telefonen vart man vill flyga- Takemizybyn, Tresjön eller Tiwikkiiön.(Eller något resemål som man skapat själv) Varje flygresa kostar 500kr p/p tur-retur och man behöver inte resa med familjen. Den som beställer resan väljer med vilka av sina vänner han vill bjuda med på semestern, alltså- om man inte är vän med sitt barn får den stanna hemma och leka med barnvakten.

Man kan vara borta från 2-6 nätter vad jag vet och man kan flytta runt på olika hotel- eller varför inte investera i ett sommarhus på favoritreseorten? (Förstår ni varför jag älskar det här spelet??)

På orten kan man göra lokala utflykter, hitta skatter m.m. men Om man bor på ett s.k. all inclusive så kan man få masage, bada bastu, slappa i hängmattan, bada i varma källor, yoga kursen, fiska...Listan kan göras oändligt lång! Det finns verkligen så mycket möjligheter i det är spelet att man bara spricker av uppskattning.

Något som är ganska viktigt att tänka på innan man åker iväg på semester är att ha en någolunda stabil ekonomi. Alla utgifter tillkommer mat/massage/hotell m.m. så försök att inte åka med barbara pank.... :)
Nu ska jag utforska mer hur det här spelet fungerar, och jag rekomenderar er: KÖP DET!!!

kramar på er, eder simsnörd

RSS 2.0