Drar till Oxford

Hej!
Nu är det så att simsnörden kommer ta sommarlov och ett uppehåll på 3 veckor, för jag ska till Oxford! :D Åker på språkresa och det ska bli så otroligt spännande. Kommer då vara borta i 3 veckor, så under dessa veckor ska jag bara njuta av ledighet utan att känna att jag måste slinka in på internetcafén och blogga. Det blir inge bloggläsning för er då i 21 dagar, men jag hoppas att ni inte trillar av utan fortsätter gå in sen när jag kommer tillbaka på bloggen.

Glöm inte att... Ikeaprylpaketet släpps den 26:e, hålla ögonen öppna på thesims.se efter nya releasedatum och nyheter och att gå in på simsnorden.blogg.se den 15:e juli!

Puss och kram på er
Eder Simsnörd

Simsnörden goes SATC-again

Sex and the city-temat fortsätter på Simsnörden! En look som setts i många tidningar och i tumultet kring filmen är på Carrie i en tajt cremefärgad draperad klänning med en otroligt stor blomma på vänstra axeln. Den må vara lite "extrem" men den är snygg. En sådan typ av klänning kan verka omöjligt att få tag på till simmarna, men Justsims2 gör det igen. (Behöver jag säga att jag älskar den hemsidan??) För att återskapa Carries look kan du matcha med dena rosa lekfulla klänning. Med lika längd, drapering och en stor blomma blir den supergullig och passar till kommande fester. Snygg makeup och en enkel klänning blir slående!
Carries blommiga outfit går att uppnå!
P.S. Om du gillar min blogg, rösta på mig på bloggregistret!

SATC- flowebomb

Sno stilen!

Denna gång ska du sno stilen från Kristin Davis i nya Sex and the cityfilmen. Hennes klänning hon bär på en smyckesauktion finns närmare bestämt i exakt kopia på Justsims2. Den här klänningen är så snygg att klä dina simmar i. Passar till alla hårfärger och sitter bara så fint på kroppen. Toppnotch! :)

Sex and the city- rosa coctaildrömmar

Sno stilen av Carrie!



Simsnördens tema på Sex and the city kommer prägla många inlägg framöver. För att få Carries vackra omslagslook ska du ladda ner denna härliga ready to wear-look från Justsims2. Den lilla rosa passar sig inte bara på champagnefrukostar utan även på sena coctailpartyn. Matcha upp din rosa stass med en snygg och enkel håruppsättning.


P.S. Om du gillar min blogg, rösta på mig på
bloggregistret!


Livet i lägenhet info

Thumbnail


Som till Fritid har det även kommit serier till Livet i Lägenhet expansion. Oh yeah!
Man får i denna strip följa familjen Tech som har hyrt en lägenhet. Rolig och ganska så givande! :)
Följ länken här

livet i lägenhet

Gillar du sims2 serier?

Sex and the city

Det är så aktuellt att man inte har något annat val än att gå och se filmen- ni vet vad jag talar om- Sex and the City såklart. Filmen som har premiär imorgon kommer handla om kärlek och relationer, men också mode.
Många älskar karaktärernas dyra designer outfits, så varför inte föra in detta i the sims?
Jag har nu skapat en ny temakategori på Sex and the city. Du kommer hitta information och tips för att kunna efterlikna deras liv så mycket som möjligt i sims, men jag mest skriva om mode. Modetips för dina simmar. Carries klänningar, Samanthas frisyr och mycket mer- allt i SATC-anda!

Hoppas att ni gillar den nya kategorin!


SATC är redo att inta simsnörden

Tävlingen avslutad

Oh yes. Sitter här framför datorn med alla ihopknöglade lappar framför mig. Lägger dem i handen, skakar lite och brorsan stoppar ner handen och tar upp ett knögg.
*spänningen stiger*
Och, vinnaren av simsnördens tävling om the sims 2 svettband är;

Lovisa!
Grattis!
:D

Svettbandet är ditt och kommer på posten.

Tack alla andra som deltagit i tävling, otroligt kul att ni ville vara med. Se upp för fler tävlingar kommer snart...

Rösta på mig hos bloggregistret!

Sista chansen att tävla!

Idag är det sista dagen att anmäla sig för Simsnördens första seriösa tävling med ett riktigt pris.
Följ detta inlägg där både anvisningar och regler finns.

Senast anmälan idag 20 juni kl. 20.00

Tack alla som hittils har anmält sig! :D

Kram Liselotte

Första kyssen


Perfect kiss...

Hemma hos mig

Ni läsare har frågat om det, och nu så kommer det inlägget! Tänkte publicera lite bilder från mitt spelande :)


Lucy Förort bor med sin förlovade Bo Pank (Svar JA de är nästan alltid panka..) i bonnies bungalow. Här blir det god frukost :)


Genom att Lucy lite för entusiastiskt tryckte falska simdaler *vissel* så kom polisen och skällde på henne. Hon fick även betala en summa på deras resterande kassa, dvs noll kronor kvar :( (Fast rätt så medvetet, vill jag att denna familj ska vara lite pank)


Här har vi rika Angelica Trevlig(Ja, hon är gift med Mr. Pank nummer 1 och ja, hon har en kassa på över 60'000 simdaler.) som är på rejäl shoppingtur på H&M Skönköping. Nånting på 15000 blev det... :P


Angelica älskar lyx och provar en dyr klänning... från justsims2.ru. Den hemsidan äger och är den sidan jag laddar ner från mest just nu! :D

Om ni har frågor kring hur mitt skönköping ser ut så fråga på! :=)

Gör ditt spel roligare!

När man känner att sims blir tråkigt och enformigt- då är det allvarligt! (För sims kan ju vara så jädrans roligt!) Här är några tips som kan piffa upp din vardag i the sims.

Ladda ner. Att ladda ner snygga skins är så otroligt kul, nya frisyrer, smink och helt nya outfits. Tänk på att speciella möbler eller kanske hack kan göra en del saker bättre, som t.ex. inteenminator. Länkar till downloads hittar du längst ner på profilspalten.

♥Läs hela produktbeskrivningen. Detta är någonting som jag kom på vid typ, H&M Fashion...! Det finns ett helt häfte fyllt med information du kanske inte hade en aning om i spelets produktbeskrivning. Att ha läst den kan faktiskt underlätta, eller bara ge inspiration.

♥Ha mål. Det kan vara allt från att tjäna pengar, nå karriärstoppen till att ha gift sig 5 gånger innan pensionen, spela till generation 5 m.m. Då du vet vad du vill göra, kan spelet få ett mer driv. Om du sätter upp skumma och orimliga mål blir kanske spelet som roligast.

♥Intriger.(Mohahaha). Dessa små saker händer inte riktigt automatiskt (som att din sim tittar på sin väns fru). Skapa dem själv! Med intriger som otrohet(sorgligt men sant), depression, bråk så blir spelet faktiskt lite mer innehållsrikt än att du leker i ditt dockskåp med robotar. Typ.

♥Dokumentera. Fota, gör filmer, konst, modellbilder whatever! Det är kul att se dina simmar in action. Om du riktigt gillar att klippa och filma- kan du ju pröva att göra en simsfilm eller musikvideo.

♥Snylta information. Rolig ingress där. Man kan läsa på dig på internet om en massa rolig information om sims som inte är nedskriven i produktbeskrivningen. Det kan vara allt från juicerecept, alla stipendier som går att söka i skolan m.m. (dock kan det ju vara ibland liiiite fusk). Du hittar information på sidor som http://www.snootysims.com/ och simsnörden.

♥Dröm. Ha dina simmar i tankarna ibland, där du funderar ut vad du egentligen vill göra, eller vad du vill ska hända. När jag är som intensivast inne i mina perioder så tänker jag på Angelica Trevlig innan jag ska sova. Jag har ganska nyligen ritat upp en plan för hur Lucy Förort och Bo Panks tomt ska se ut. ^^

Rösta på mig hos bloggregistret!

Svar

Camilla utryckte att jag skulle skriva mer om Livet i Lägenhet, det kommande expansionet.

Jag tycker att jag har skrivit om den infon som finns tillgänglig ni på marknaden. Eftersom jag har sommarlov så har jag faktiskt inte haft ork till att sammanfatta alla grejer från all infon som jag läst och skrivit ett inlägg av det. Man får läsa själv nu i sommar ^^ Jag rekkomenderar att antingen kolla på tidigare inlägg (skriv exempelvis livet i lägenhet på "sök i bloggen" så kommer det upp all info) eller besök sims.se's beskrivning.

Om det kommer upp ny info så kan du vara säker på att infon kommer att publiceras.(iallafall en länk) :)

livet i lägenhets officiell logga

Off Topic. Esbjörn...

Detta har ingenting med thesims att göra, men jag känner bara att jag måste få utrycka min sorg. En sorg över att en utav sveriges finaste musiker har gått bort. Esbjörn Svensson, pianist i jazztrion EST, världskändis men ändå så otroligt ödmjuk. Jag har haft förmånen att få möta honom, ganska regelbundet förra året på musikhögskolan då jag gick i jazzensemble med hans son. Oavsett hur bra/dåligt jag och mina bandmedlemmar spelade så diggade han alltid och gav så otrolig positiv feedback. I samma rum där jag improviserar som nybörjare sitter en världspianist, känd världen över, och tycker att jag spelar bra. Jag var och är fortfarande helt imponerad över hans bemötande.

Esbjörn var en så otroligt fin, glad och välsignad med sin pianotalang... Det är en så stor förlust för inte bara jazzmusiken i Sverige, utan för hela världen och främst hans närmsta familj. Herregud, jag tänker på hans söner... Att förlora sin pappa. Jag kan inte ens sätta mig in i tanken. Gud, sånt här får bara inte hända.

Det är som en dröm som aldrig upphör... Esbjörn är nu ute ur denna värld och är förenad men andra stora musiker i himlen, det är jag övertygad om.

Min sorg över Esbjörns död får inte ens plats i ett 100 metrigt lång blogginlägg. Ingenting i världen kommer kunna torka alla våra tårar vi som sörjer. Vila i frid, Esbjörn. Det är helt ofattbart.

Esbjörn Svenssons trio Från vänster trummisen Magnus Öström,

♥Noa Ruben Eva♥

Tävlingen!

Vad kul att så många *host* har deltagit i tävlingen. 4 personer är ändå skitbra, större chans att vinna för er då! :)
Vill bara meddela att tävlingen kommer att avslutas nu på fredag, alltså den 20:e juni 2008.

Vinnaren utses genom ren gammalmodig lottning ur hatten.

Lycka till alla deltagare, och passa på nu ni andra läsare att tävla!

priset till tävlingen!

Härliga foton

Jag älskarnär folk gör konst i the sims 2. Det kan vara allt från att ta djupa och abstrakta saker till bara perfekt tagna modell bilder. Det finns så mycket man kan göra i sims än bara SPELA. Det gillar jag. Sims är världens bästa datorspel :P

Iallafall. Jag har hittat till en sida/forumtråd där det låg uppe en massa söta och snygga bilder. Publicerar mina favoriter!



Dagens tips: Designa själv!

För att stärka em-känslan som genomsyrar det svenska folket i detta nu, gör det hos dina simmar också!
Genom min designasjälv skola vet du hur du går in med dina kläder i ett redigeringsprogram. Gör det nu också, och rita svenska flaggan på dina t-shirts.

♥Gör en egen designad Sverigetröja!
♥Annorda ett sportparty med alla dina simmar
♥Köp in enorma mängder av pizza, skaffa en bardisk och bjud på gratis dricka- let the party begin! :)



Rösta på mig hos bloggregistret!

Juicemorsan Anna

Juicemorsan Anna juice sims 2

Juice-Morsan Anna är simsnördens alldeles helt egenkomponerade inslag. Som utbildad frukterapeut och trädgårdsmästare har Anna levt ett långt och berikat liv med ananaser och äppeldrycker. Hon kommer att ge de bästa recepten du drömt om att åstadkomma med din juicepress. Och glöm inte- fina frukter ger goda juicer...
Apelsinad
1 portion
4 apelsiner
2 citroner

Mixa alla ingredienser i juicepressen. Denna uppfriskande dryck hjälper till i påskyndingsproccesen att bygga talangmedaljer av alla dess slag. Detta kan vara riktigt användbart när du har ditt egna företag, så se till att ha lite citrusfrukter hemma. Du kommer att bli en kassakung!

Lycka till!
/ Anna

Rösta på mig hos bloggregistret!

Sommarlov...


 

Hej!
Igår fick jag sommarlov... Nu har jag tagit det s.k. "grudenten". Har tagit farväl av mina vänner och skola som jag gått i i sex år. Det känns lite tomt, men ändå härligt att få börja gymnasiet till hösten.

Jag vet inte om jag kommer att blogga så mycket i sommar. Jag ska till Oxford på en period på tre veckor (24/6-14/7) och så ska jag till Gotland m.m. Jag kommer nog slinka in ett inlägg då och då, men förvänta er inte så mycket. När det är sommar ska man få bara chilla, njuta i solen och av det härliga vädret, känslan av att vara ledig utan måsten... Det kan vara svårt ibland när man har en blogg :)

Ikea heminredning släpps den 26:e juni i Sverige. Räkna med bilder från spelet och en liten review!

Kram på er så länge alla läsare som orkar titta in.
Liselotte


Don Lothario avnjuter sommaren i sin jacuzzi med att drömma om Cassandra och flickorna Caliente...

Tävling!

Tävling på ingång!
Ta chansen och var med i simsnördens tävling.

Det enda du behöver göra är att kommentera detta inlägg( med namn, email och bloggadress) plus att lägga en liten kommentar i ett nytt inlägg:

Jag tävlar på simsnörden!



Vinnaren får ett underbart svettband med The Sims 2! :)
Svettbandet är ett mjukt och skönt sådant med den fina Ts2-loggan på framsidan. Det har aldrig sålts i någon butik och finns därför bara i en limited edition upplaga på EA's huvudkontor. Sugen? Kommentera detta inlägg
priset till tävlingen!

Mesh

Information om mesher? Kolla in MTS2 guide "for fracking idiots". Väldigt grundläggande, inte så seriöst namn :P

MESH??


Livet i lägenhet NEWS

livet i lägenhets officiell logga

Det har publicerats en officiell pressrelease av nya expansionpaketet Livet i lägenhet (22 augusti) på Game Indystriz hemsida. Läs den här.

För bilder från nya spelet så kan du kolla in Simparools nya sektion av bilder (den gamla servern krashade för de hade så många besökare...!) Kolla in bilderna här.



♥ Som jag har uppfattat det kan man bo 4 i en lägenhet. Det kan vara i form av lägenheter, radhus, kollektiv, m.m.

♥ Som huvudfamilj får du som i "studentliv" inte spela på alla fyra familjer samtidigt, utan de är inneboende hos dig.

♥ Om dina inneboende är högljudda så kan du banka på dörren.

♥ Det kommer finnas en ny mätare (LOL) och den handlar om ditt sociala rykte. Ju bättre rykte, dästu finare och duktigare vänner drar sig till dig. Vet ej om man får ut något av detta, men det är kul att vara stadens casanova.

♥ Sims kommer nog bli otroligt mycket roligare med detta spel! :)

Jag vann!

Hallå!
Är så otroligt glad för tillfället, för jag har vunnit en utmaning på thesims.se.
För två veckor sedan annonserades en tävling/utmaning av Vampyrnide (respekt) om att man skulle komma på en happening. Jag deltog genom ett förslag, och vet ni vad- Jag vann! XD

Priset var dock inte så värsta, men äran är mer värd. I'm a true simfan xD (LOL)

Från forumet:
Vinnaren är Lime_lotte, Grattis!
Lime_lottes förslag är super roligt och skulle kunna genomföras inom tidsramen på 10 timmar med budgeten 10000§.

sims 2 utmaning vampyrnide lime_lotte
Där har vi ju lilla mig :) Jag vet inte om min happening kommer att "genomföras" men den var sjukt rolig iallafall.

Ni får gärna gratta mig ^^!

Off topic. Ich bin taevler



Jag är med och tävlar om detta kit, för att rädda mitt hår, hos Lily.
Tävlingen är sponsrad av baresso.se

Var med du också genom att klicka här.

Nyligen.se

Om du är medlem på nyligen.se där man håller koll på olika bloggar och lägger till dem så man lättare kan komma åt dem så får du gärna lägga till min blogg till dina favoriter!

LÄNK

Om du även skulle vela hjälpa mig att få fler läsarerösta på mig!
Du kan antingen besöka blogrankers.com eller bloggregistret.se.
Det skulle vara jättesnällt!

Kram Liselotte


Svar till Michelle

Hejsan. Du verkar vara jätte duktig på det här med sims ! :P Jag har ju alla the sims spelen. Och så gick jag in på Piratebay.org och kollade efter sims 2. Och då hittade jag något som heter Erotic Dreams. Sedan jag installerade de blev aldrig min grafik sig lik igen , den är ganska suddig. Man ser tex. inte mascaran spec bra på mina simmar. Så jag tog bort alla sims och installerade om allt, men grafiken är inte bra än på The sims 2. Har du någon aning om vad som kan vara fel??

// Michelle

PS. Ladda aldrig ner "Erotic sims 2" Det är någon som har typ gjort om the sims 2, för att det ska bli ett lite mer sexuellt spel. Grafiken blir helt fucked up och spräket är något arabiskt eller likande .. Allt blir bara krångel och fel. DS.

Svar:
Hej!
För det första så vill jag avråda er alla att aldrig ladda ner någonting från nätet som inte är ett äkta EP. För det andra så kan det komma med trubbel när du laddar ner någonting. Se till att kolla på kommentarer, betyg, om många är nöjda och laddat ner etc. Jag tycker dock att det är värt att köpa spelen.

Jag är inte värsta datateknikern, men grafiken börjar pajja när det finns för mycket olika program och grejer på datorn. Det behöver inte speciellt vara kopplat till The sims 2, utan äver andra saker. Jag tror att det "spelet" som du laddade ned fortfarande finns kvar på datorn och den orsakar trubbel. Kolla genom papperskorgen, programfiler m.m. för att vara helt säker på att programmet är borta!

Lycka till
Liselotte
Rösta på mig

Bästa hacket

Har hittat ett superbra hack på Mts2 som är speciellt anpassat för dagbok/film skapande. Taggaaad!:)

Iallafall, det här hacket inkluderar bl.a.:
-Champangeglas
-Kaffemuggar
-Shoppingpåsar
-Vapen av olika typer (inte så aktuellt för mig då)
-Mikrofon
-Vattenglas
m.m.

Själva grejen med de här är att om du tar på dig accesoaren kommer den sitta på i alla saker du gör (när du t.o.m äter) i en fast position i din hand. Champagneglas på mingelpartyn. YEEES!

Jix's hack

jättebra för dagböcker

Svar

Sara:
Hejsan! Den här sida är cool!
Jag undra The sims 3 kommer snygga hår t.ex. samma kändisar hår som Ashley olsen, Avril lavinge, Rihanna...m.m..????

Svar:
Tack så mycket! Jag diggar min blogg ganska mycket också :P
Nej, jag tror inte att de kommer anpassa hårstilar efter kändisar, däremot kommer de finnas en hel del fina frisyrer. Redan nu finns det en massa hårstilar skapade efter Ahsley Olsen, Avril Lavigne eller Rihanna i Sims 2 som du kan ladda ner. Jag har bl.a. tipsat om Avril Lavinge i min kategori downloads. Sök på google ex: Rihanna hair sims 2 så kommer de komma upp en massa olika alternativ. Modthesims2.com har även en massa grejer, det är bara att leta! :)

Kram Liselotte

p.s. om du behöver hjälp med att ladda ner kolla kategorin Hur laddar jag ner?

Livet i lägenhet

Nu i veckan har det bara bombarderats med information om det nya EP (expansion package) Livet i Lägenhet (am. Apartment life) och ett antal sims 2 hemsidor har blivit inbjudna till ett s.k. fanevent/förhandsvisning i San Fransisco. Jag vill också!! Fritidsvisningen var ju bara så rolig, fatta vad kul det måste vara att få resa utomlands och verkligen vara där på deras arbetsplats!

Iallafall. Här kommer några berättelser med text och bilder.
Vampyrnides reportage. Från svenska sims.se åkte VN för att skriva om nya spelet. Både svensk text och bilder. Bra överblick!
The Sims Resource Engelsk text och bilder.
Simplaza Tysk text. Jättemycket bra bilder!
Simtimes Tysk text. Inte så roliga bilder.
Edenstyle Engelsk text. Många bra bilder. Ger en mycket bra överblick på alla olika nya funktioner i spelet.
Urbania-sims ok engelsk text. Jobbig layout, svårläst. Mest möbel och bygg-bider.
Sterlingsims Engelska påståenden om nya spelet + text. Även en liten quote om nya spelet aparment pets.


Bild: Simtimes

Releasedatum

Enligt hemsidan electronicarts.com har två nya releasedatum publicerats.

The Sims 2 IKEA prylpaketet: 20 juni 2008
The Sims 2 Apartment life: 22 augusti 2008

NOTERA: Dessa datum är inte bekräftade.

None sims 2 prylpaketet

Äntligen bloggflytt!

Hej!
Har inte bloggat så mycket den här veckan, men jag har haft bal, skola, konsert, grillfest och kompischill på nationaldagen. Igår då jag tänkte blogga var alla bloggar påväg till nya sajten publishme.se istället för blogg.se och då tog det en tid innan jag skulle kunna blogga. Men NUUU! :)

Det har varit ganska trubbligt med den förra, så nu förhoppningsvis med lite ny layout i menyn och verktygen blir det enklare och roligare.

//Liselotte


Jag såg ballongsläppet av 50.000 st i stockholm igår! :)

Bilder från Livet i Lägenhet

Kan man komma på ett bättre namn? Här kommer bilderna från nya sims 2 EP:


Fenomen: Krusiga rondelltrappor! Rumskamrater! Min dagbok blir perfekt!

Livet i Lägenhet

Nu äntligen är The Sims 2 Apartment life / Livet i lägenhet officiellt annonserat på de stora simssiterna. Både lite info+ 6 screenshots har lagts upp! Kommer sommaren 2008 står det... Jag längtar!

....
Flytta in dina simmar i hyreshus, med trångboddhetens drama, humorn och spänningen som livet i lägenhet ger.

Dina simmar flyttar in sprillans nya lägenheter, och deras liv förändras över en natt! Äventyr, roligheter och drama väntar dem då de möter nya vänner och utforskar det nya kvarteret. Kommer de ta sina barn till den lokala lekplatsen, mingla på caféer eller lära sig nya rörelser från parkens breakdansare? Livet i lägenhet betyder nya möjligheter. Flytta in med en likasinnad rumskamrat för ett frodande socialt liv, avancera i karriären med rätt sorts nätverk av vänner, eller hitta den sanna kärleken med någon av dina grannar i samma trappuppgång. Vare sig dina simmar bor i en konstnärlig vindsvåning, en skabbig etta, en ungkarlslya eller en lyxig lägenhet med butler, kommer de att uppleva spänningen med livet i lägenhet.[...]

Det finns mer info att läsa på produktsidan!
Källa: Thesims.se

BAAAL! :D

Hej!
Ska ha vårbal ikväll med skolan. 180 elever blir intryckta på högloftet på skansen. Åh vad det ska bli mysigt! (Ingen bloggning alltså..)

Önskar jag kunde blogga ikväll men men..

Hoppas ni får en trevlig sommarkväll!
Kram Liselotte



Svar till Ella

hej, jag har en frisör men när jag erbjuder makeover till ngn sim så blir dom glada men sätter sig inte i stolen, endast gratis makeover fungerar och ändå har jag jätte billigt pris, ibland kommer det en "bubbla" ovanför simmens huvud som det gör när de köper saker och när jag har övertalat simmen att "köpa" sätter den sig endå inte ned i frisörstolen. Vad gör jag för fel?
// Ella

Svar: Jag är nästan helt säker på att det enda problemet är hur din stol är placerad. Så som det är i vanliga livet så är ju stolen placerad med huvudet in mot väggen, dvs man ser sig själv i spegeln. Det går inte att sätta sig ned då i Ts2! Om du vrider den 90 grader eller har "free space" på sidokanterna kring stolen så bör det fungera.
Kram Liselotte :)
image422
Ser du hur stolen är placerad? :)

RSS 2.0