Sommarlov!

Hej!
Simsnörden tar nu en paus i två veckor-ska iväg på ett läger =D Kommer hem i slutet av v. 27, och på söndagen kan ni räkna med ett blogginlägg ;)

Glöm inte att anmäla er till tävlingen- vinna ett Ts2! Grymt! xD

Ha två riktigt simsiga veckor!
Kram

Allmänna tomter

Generellt sett om allmäna tomer i The Sims 3

  • Man kan besöka dem genom att ta cykelt, taxin eller gå. Om din sim utför handlingen automatiskt så väljer den det snabbaste alternativet.
  • För att få upp kartvyn och se alla tomer klickar du på M
  • Det går ej att bygga egna allmäna tomer
  • Varje tomt har en funktion, bokaffär, teaterföreställningar, spabehandling, resturang...
  • Nästan varje tomt erbjuder färdighetskurser för 400 kronor (även ibland rabatterade) och det är alltid uppskattat av simmen!
  • Du får upp en alternativmeny på tomten, men kan inte gå in i byggnaden och se när din sim utför handlingen och är där. Så tyvärr, kan man inte följa med på resturangbesöket eller trädgårdskursen.
  • Heltidsarbete eller deltidsjobb erbjuds på de allmänna tomerna- välj något som din sim tycker är KUL!

Tävling!Nu börjar Simsnördens stora sommartävling!

Den pågår fram till den 7/7, och det är superenkelt att vara med!
Gör ett nytt inlägg på din blogg med den här bilden ovan och den här texten

"Jag tävlar om The Sims 2 - grundspelet till alla expansions på Sveriges största simblogg. Simsnördens tävling pågår fram till den 7/7-09 och alla med en blogg kan delta!"


Sen måste man kommentera inlägget med sin bloggadress så jag vet att ni är med =)
Passa på och anmäl er, Sims glädjer folket under regniga sommardagar!

Spa och resturang...


Här kan man också käka- 18 kr enkelmiddag. Riktigt kul har de här iallafall =)

Och precis på andra sidan gatan ligger stadens lokala spa! Där kan man få massage, olika behandlingar, men även så kan man söka deltidsjobb!
=)

Vilken allmän plats är er favorit än så länge?

David


David spanar in Molly- och de faller direkt för varandra!

Snygg outfit? :)

Jag gjorde inget- de blev närgångna av sig själva!

Och det avslutades med en drink på bistron =)

Fundering

Jag pratade lite med min käre bror idag, och förundrade över hans smarthet och kloka kommentarer.

Igår spelade jag sims och jag berättade för honom hur häftigt det hade varit att se hur simmarna integrerar med varandra beroende på vilka egenskaper de har. Min sim David, är flörtig, humoristisk, festprisse, virtuos och vegetarian, och det gick inte jättebra för honom att skaffa nya vänner (det blev slagsmål, bråk, och "kalla X mamma för lama") tills han träffade en vacker och snygg tjej. Hon hade samma egenskap som honom "flörtig" och det sa liksom KLICK. Helt sjukt hur båda simmarna började bete sig mot varandra när de insett att de var lika och även fast jag inte tryckte in nån handling så stod de och flörtade med varandra. Härligt och unikt spel det hära!

Min bror sa då: Ja, det är skitcoolt. Jag tror att det är hela grejen med The Sims 3- det passar såna spelare som dig som verkligen kan spelet. Alla andra som jag har snackat med säger att det är  "typ som tvåan" fast bättre.

Det är sant! Man kan spela som exakt i tvåan med samma strategier och bygga hus och bilda familjen- men HUR kul är det egentligen? Sims 3 är ett levande spel som kan göra enorma saker med, utnyttja spelets potenial! VARDE SIMS!

Tack för mig.

Fascinerande

The Sims 3 är helt otroligt.
Häftigt.
Levande.

Tävling!

Snart lanseras sommarens stora tävling!
Det är superenkelt att delta och priset kommer att vara: Tidernas genom mest sålda spel The Sims 2!

Grundspelet The Sims 2 är ett otroligt roligt och kreativt spel- som har många olika expansionpacks och möjligheter! Nu i ts3 tider är dessutom alla spel mycket billigare- att uppgradera nu är enklare än någonsin!

Snart! SNART är det tävling!

Macspelare?

Det fantastiska med Ts3 är att det är samma skiva till mac och pc= äntligen jämlika!
Men ja, det är faktiskt en liten skillnad.

Startfönstret har inte samma funktion på mac som på pc, då man bl.a. kan exportera föremål, ladda ner grejer, se nyheter m.m. Vill man ha det exakt så smidigt, som det är för pc ska man ladda ner en patch!

Den kan man hämta HÄR.

Spelar du på PC eller MAC?


Varde sims!

Biblisk underton på sloganen!!
Hursom. Läs denna fantastiska nyhet!

"Efter endast en vecka i butik har det hett efterlängtade The Sims™ 3, sålt i fler än 1.4 miljoner exemplar (PC & Mac) världen över. Därmed är The Sims 3 den mest framgångsrika spellanseringen i EA:s historia. Att även fansen är med på noterna visar inte minst det faktum att fler än 7 miljoner nedladdningar har gjorts av spelarskapat innehåll som till exempel simmar, hus och berättelser. The Sims 3 finns även till iPhone™ och iPod® touch via nedladdning från Apple App Store. "

Källa: TheSims3.com

Mischa Berg

Underbar liten trädgård hon har, där man kan läsa tidningen. I den kan man söka jobb, kolla händelser m.m.

Köket som det blev tillslut =) Väldigt nöjd.


Bilder från spelet

alla olika kylskåp som finns!
en fågel!
En fågel- fantastico!

Ok, nu segar datorn, men här kommer iallfall 2 bilder! :) Kylskåpen i sims =)

Svar

Hej!
En hel del frågor alltså, jättekul! Observera att jag inte riktigt kan svara på alla eftersom jag mest än så länge bara hunnit nörda på hur man bygger hus.
Roxanna: Hellu! tänkte bara fråga om du inte kan typ göra en "bra" lista för de? Har precis beställt de, vore lite kul å läsa om ROLIGA saker om de, alla skriver om negativa saker hela tiden ^^ haha

Och de finns säkert fler än jag som vill läsa mer positiva saker kring Sims 3.. :D Vore super !:)

Svar: Av alla människor jag pratat med är de helt fast i spelet och älskar det- såsom jag själv! Jag kan nämna några få skillnader som gör spelet grymt! Man kan skapa och designa i princip allt i hemmet och på kläder, färg, mönster m.m. Man kan skapa ett unikt hem och matcha som bara den.
Möbler kan kan placera ut hursomhelst, och man kan ändra ansikten så att det verkligen blir likt.
Simmarnas egenskaper sätter prägel på hur personen handlar och bemöts- min sim är perfektionist och kulinariskmästare, vilket gör att en måltid som tar 20 minuter att röra ihop tar en timme. Ingenting som jag kan styra över! :)


Men är du nöjd med spelet annars då?

Carro

Svar:
Det är så himla värt- supernöjd!vet du hur man sparar dem där mönstrerna som kommer upp när man klickar på tärningen, när man ska välja färg på möblerna?

Ha det bäst!

carro

Svar: Det finns en knapp nere på själva designmenyn i det högra hörnet som är en filmapp och en pil över, klickar man där sparas mönstret.
Vill man spara en möbel man ändrat stil på klickar man i möbelfönstret som kommer upp på vänstra sidan, och likadär på mappen med pil över. Superenkelt!


Du kanske vet om man kan se sin sim när den är på jobbet eller i skolan? (i sims 3 alltså)
Ina-Bina

Svar: Nej det kan man inte... Men vissa karriärer finns belägna i kvarteret, och då kan man se byggnaden. Självklart finns det även en skolbyggnad =) Tyvärr har skaparna inte gjort så att man kan se in i dem... Bara klicka.


Hej!
Hoppas att håret känns bra och att ni fick en trevlig brunch :)
Tänkte höra när man spelar hur gör man då för att införskaffa nya kläder en dom man har valt??
Det finns ju bara mat och bokaffärer.
Kram Helena

Svar: Det finurliga med ts3 är att man inte behöver köpa kläder! Man har alla kläder i sin garderob, och där kan man ändra kläder och stil. Skapa-en-sim läget ska tydligen öppnas igen då. Btw så var det supertrevligt, och håret blev så fint =)Hej, jag har sims 3, men jag undrar om du vet hur man sätter ut egna tomter, kan man inte göra det? Jag hittar det ingenstans...

Svar: En av nackdelarna med spelet, NEJ det kan man inte. Men det finns rätt många tomter i urval ändå... Ett tips är att hitta tomter lite utanför city, mycket billigare!Hej! jag undrar vad för bete man ska ha för att fånga dödsfisken.

P.S du är skit cool!

Svar: Haha tack:D Man ska fånga den på kyrkogården mellan kl. 00-05 på natten, behöver ha fiskefärdigheter på nivå 10 och betet ska vara angelfish(på engelska). Ängelfisk? Hursomhelst, klarar du detta får du belöning på 1500 om du säljer den!


jag vill att du berättar lite typ om hur man ska laga recept och sånt för jag fattar inte det riktigt.. kram Tyra

Svar: Man kan köpa receptbok i bokhandeln, men man måste handla eller odla egna råvaror i livsmedelsbutiken för att klara av dessa. Sen behövs självklart lite färdighet i matlagning... Mitt tips är att läsa matlagningsböcker och gå en kulinarisk kurs på lokala bistron för 400 kr att inleda!Att ett spel kraschar beror på en massa saker, det finns inget speciellt, men det är ju att systemet blir överladdat- för mycket saker igång. Du kanske har ett stort hus där det händer mycket, eller att en massa andra program körs i windowsstartmenyn(bakgrunden)... Det är hursomhelst inte så positivt om det händer mer än 3 gånger!

LYCKA TILL OCH TACK FÖR FRÅGORNA!

Frågestund!

Ställ alla era frågor om ts3, imorgon besvaras alla som kommenterat på bloggen de senaste dagarna plus de nya nu. Kl. 15.00 är alla besvarade och hamnar på bloggen.

So long och godnatt =)

It's over...

Buhuuuuuu!
Nu har jag avinstallerat mina sims2 spel på datorn. Känslokallt och hårt klickade jag bort alla spel och nu står datorn här, ca 10 spel tommare. Hur känner jag mig? Ärligt talat, jag vet inte. Sparade mina favvotomter och gick in i spelet en sista gång, och blev förundrad över hur dålig grafiken är jämfört med trean. Så ja... we'll see how much I'll miss them.

Btw NU har jag äntligen avslutat bygg och köpläget och börjat spela! Det gick ju bra, framtills... Min sim brände upp köket precis innan hon skulle iväg på första dan på nya jobbet. KUL VA!?

Tävling på BDB

SKynda skynda!!

Imorgon stänger tävlingen på bilddagboken, där man ska fånga en sim på bild. Ta ett vanligt foto med en vanlig människa och beskriv en egenskap "trait" i The Sims 3 och klistra in en plumbob ovanför huvet. Den stänger imorgon så skynda skynda!!

Läs mer om tävlingen

Skapa egna mönster!

Nu börjar stilprogrammen utvecklas och komma ut på internet. The Sims resource har skapat ett program "The Sims 3 workshop" där man kan skapa egna mönster och nytt innehåll till spelet. Är detta din grej ska du verkligen ladda ner spelet!

Hämta det härUSB

Hej!
Idag märkte jag en rolig grej, som helt plötsligt gjorde collector's edition lite mer värt. Den snygga The Sims 3 - USb stickan tänkte jag att jag skulle använda, och vad hittar man då om inte en massa mys på den!

Bakgrundsbilder, skärmsläckare, introduktion och temat till spelet (mp3fil). Haha nu kan man lyssna på sims på tunnelbanan =)

Ha det grymt!

Sötaste studentklänningen!

Hittade en riktigt söt klänning från store för 75 points, en för young adults som skulle passa som student om man ändrade grundfärger till lite vitare nyanser.

Jag gillar även enklare klänningar med rena linjer- spana in!


Enkla grejer

Snabbkommandon när man bygger och spelar sims är det bästa som finns. Här kommer mina tips till dig som spelar nya sims 3!

+ / - zooma in, zooma ut

R - skapa en stil verktyget där du ändrar färg, mönster och stil.

E- Pipett verktyg, istället för att orka leta upp möbeln i katalogen är det bara att använda pipetten och du har ett identisk objekt/tapet7etc.

H - handen där du kan flytta och dra i verktyg

Alt - en av de bästa nya verktygen i ts3. Håll i alt när du placerar ut din möbel och du kan placera den vart du vill i rummet och vrida den i vilken vinkel som helst.

F1 - boendeläget

Motherlode i fuskfönstret. Man behöver uppenbart ha en del pengar för att bygga sitt drömhus :)


Traits, egenskaper

Det finns så många att välja mellan; god, elak, vegetarian, kleptoman, virtuos, konstnärlig, vänlig, ivrig, hopplös romantiker m.m.m.m.

Har ni hittat någon speciell egenskap än som var konstig/rolig/utmärkt ihop med någon annan?

För mer info kolla in den här filmen om egenskaper

Primaguide!

Prima gör bl.a. guider till The sims och senast 3:an. Man kan köpa den enorma guiden för 19 dollar, eller ladda ner en "free edition" på 24 sidor. PDF, snygg layout och rätt så värd. Spana in, man lär sig mycket!!


HÄR

Skönköping eller Sunset Valley?

Funderar...
Vi är nog många som står i kvalsituation nu. Avinstallera och helt överge tvåan för det nya The Sims 3, eller behålla tvåan och pendla mellan dem.

Mitt problem är att min dator blir så himla seg, ts3 hackar hela tiden och det är skitjobbigt. Mitt thesims2 spel på den datorn har varit det roligaste någonsin, och riktigt storslaget! Jag har bara spelat i skönköping, utvecklats dess historia med intriger och annat kul samtidigt som jag byggt en helt egen semesterort som jag älskar. Älskar den kanske för mycket för att överge den?

Det finns ju ändå trots allt en massa funktioner i ts2 som inte hittat sig in i trean ännu; semester, universitet, lägenheter m.m. VAD SKA JAG GÖRA? Man kan ju nästan inte vara aktiv i två spel samtidigt...

Vad tycker ni, hur ska ni "lösa" problemet?


Simpoints!

Utnyttja dina simpoints som du fått, eller köp några fler (30 kr=500 simpoints, 62 kr=1000 simpoints, 124 kr=2000 simpoints) för det finns faktiskt riktigt snygga grejer!Skapa trappor!

... Är skitenkelt!
Det finns bara ETT trappverktyg, som både ger trappor upp till "grunden" och som för samman våningar. Dvs, ta en trappa och placera den där du vill ha den!

Kram!


Första spelbilderna (nej, jag hann inte så mycket på tre timmar)

Sims 3 är verkligen ett HELT nytt spel. Visst, det är lättare om du spelat innan, men det är inte som en vidareutvecklingan av tvåan som den var från ettan. Man kan kalla ts3 unikt och fullt av möjligheter. Det två timmar att skapa min första sim, en timme att fixa sovrummet. Man kan ändra färg och stil på ALLT. Perfektionist som jag är...


Mischa Berg, en ung kvinna med journalistdrömmar. Perfektionist, ivrig, gillar matlagning, karismatisk och vänlig.
Här börjar husbygget... Mitt i stan.

Sovrummet, vet fortfarande inte om jag är nöjd...

Lite cykel som färdmedel =)

Min ts3-sida!

Om du vill bli vän med mig på Ts3 communtyn (vilket jag gärna vill med er!) så är det bara att följa länken här och be mig om vänskap.

Smiling Lea

Min käre kusin, redo att nedladdas!


Sätt igång och fuska

resetSim <fullständigt Sim-namn>: I de sällsynta fall då en sim "fastnar"
under en handling eller på staden, eller om något
fastnar vid den, kan du använda det här fusket. Det kan ta ett tag innan din sim
dyker upp eftersom den byggs upp helt igen. 
Exempel: resetSim Mortimer Goth


fps [on|off]: Växlar visningen av bildrutefrekvensen i det övre
högra hörnet av och på.

moveObjects [on|off]: Tar bort avtrycksbegränsningen för all
föremålsplacering i köpläget och byggläget. Tar bort begränsningen
i handverktyget för föremål som används eller som normalt inte 
går att flytta. Kan orsaka problem med spelelement, vägfinnande,
skapande och manipulering av dolda föremål, etc. Observera att
detta fusk ger dig möjlighet att flytta och radera föremål som
normalt inte kan ändras, till exempel simmar.
Om du raderar dessa föremål går det inte att få tillbaka dem,
så var försiktig!


constrainFloorElevation [true|false]: Möjliggör alla ändringar
av terräng, oavsett vilka föremål, simmar och andra byggnader som finns på den. 
Väggar, golv och föremål flyttas med terrängen,
så att du kan skapa lutande väggar och golvlagda kullar. 
Nya väggar/golv plattar dock fortfarande till terrängen,
och utplacering av föremål kräver fortfarande att terrängen
är platt om föremålen normalt sett kräver det.


disableSnappingToSlotsOnAlt [on|off]: När fusket är på fästs
föremål inte vid platser när du håller ned ALT. Kan vara bra
om du vill placera stolar nära bord utan att fästa dem eller
placera köksbänkar nära andra bänkar.


hideHeadlineEffects [on|off]: Döljer alla effekter över 
simmarnas huvuden, som tankeballonger och talballonger.


fadeObjects [on|off]: Växlar om föremål ska blekna när
kameran kommer nära. Gäller inte simmar.


slowMotionViz <nivå>: Sätter grafiken i spelet i slow motion.
Du kan ange ett "nivå"-värde. Nivåvärdet går från 0 = normal
fart till 8 = långsammast.


unlockOutfits [on|off]: Tar med karriärkläder och simm-servicekläder
som alternativ när du skapar din simm. Fusket måste skrivas in innan du
öppnar läget för att skapa simmar.


The sims 3 SLÄPPT!

Här kommer lite bilder på Collector's edition som jag beställt. Är i extas, spelet bara väntar på att installeras. Har redan förstått på er läsare och vänner jag pratat med att spelet är grymt, can't wait.

Hursom, jag är lite besviken. Det stod på sims.se att man skulle få med HUR mycket grejer som helst. Får man det? Nej.


Grymt, eller hur?

Bikttid

Okey, time to confess.
Jag åker bort nu till Småland + jag är en simsnörd= vilket betyder?

Jag kommer vara 5 timmars resa bort från min brevlåda när collector's edition landar i den, ett stort och fint paket. Det känns inte så jättekul, men jag får ägna hela lördagen åt att prova mitt nya spel. Ni läsare får kommentera här och säga vad ni tycker om spelet. Gosh, jag kommer inte vara hemma den 4:e juni :(

Kanske kommer jag över en dator i småland, och då kan ni räkna med nåt inlägg; men tillsvidare önskar jag er trevlig releasevecka! :D

RSS 2.0