Livet i Lägenhet-guider

IGN har gjort en guide om Livet i Lägenhet med GAME CHANGES, HOCUS POCUS, APARTMENT LIVING & APARTMENT BUILDING. Grundläggande och bra på engelska för dig som fortfarande söker info och vill ha hjälp :)
IGN guide.


Snootysims har uppdaterat sin sida med alla fusk som kommer med i Livet i Lägenhet. Bra att checka in!
Och detta ger svar till en fråga som jag fick förut; hur man ändrar så att man kan bygga om i sin lägenhet.
De här 2 fusken ska funka,

boolProp aptBaseSpecificToolsDisabled [true/false]
boolprop aptsublotspecifictoolsdisabled [true/false]


Sims2 cheats
.


Inge blogg

Hej hej!
Har inte haft tid att blogga något idag. Det är nämligen så att brorsan har franska prov så jag den enda fransktalande i familjen har fått sitta 2 timmar igår och 2,5 timmar idag för att hjälpa stackarn att plugga. Har knappt hunnit med mina egna läxor! :O (Big nono!):P

Vill bara informera att snart kommer hösten stora tävling äga rum här på simsnörden! Jag kommer att lotta ut/dela ut i nån tävling kanske (har inte bestämt ännu) en av priserna jag vann i Ikea-tävlingen så Håll utkik!

Kram på er
Das Simsnörd

Så här glad blir man när man vinner... :D

Coolaste hotellet på Tiwikiiön


Det coolaste, lyxigaste men framförallt snyggaste hotellet hittas på Simsconnection där man då får hyra en lyxig bungalow. Har man pengar så varför inte spendera dem på denna härliga semestertomt?

Gratis att ladda ner(TG) och är i sims2pack-fil, vilket gör att man sparar den och sen bara dubbelklickar och väljer installera innehåll. Superenkelt och smidigt! Big love!

Espressobar

Nu vet nog de flesta som läser vad Urbania är. Det är iallafall min egna semesterort som ständigt är ett projekt. Än så länge har jag byggt ett hotell, ett gym, en park och nyligen en typ torg-galleria. På den tomten ska det finnas små shoper, där man i princip har allt på ett ställe. Kläder, souvenirer, tidningar, livsmedel och såklart en espressobar. Njut av kaffe i en miljö som går i vanilj och caramel!


Sen med lite bättre belysning och lite redigering blir ju bilderna finare- men de blev några korta snapshots!

Så klarar du av Universitetet

Ju fler expansionpaket det har kommit har det allra första- The Sims 2 Studentliv- kommit lite i skymundan. Man orkar aldrig ta sina simmar till tröga universitetet, och detta EP känns ganska onödigt- OM du inte lär dig trixen att göra universitetstiden som en dans på rosor för din sim!

Välj huvudämne att ha en inriktining är roligt, men välj efter vilka färdigheter du redan har så blir det enklare. Något ämne som intresserar simmen kan ju också underlätta när det gäller själva studierna.

Bo ensam Studentkorridorer kan ju vara ganska trevliga ioförsig, men det går så onödigt trögt att spela. Att ha ett eget hus känns både smidigare och roligare- vill den vara social är det ju bara att ringa nån från campuskatalogen.

Lagra mat För dig som har arbetsliv (har jag för mig) så kan man "stoppa in rester" av maten. Gör stora portioner makaroner så håller den flera middagar framåt, utan att din sim ens behöver sätta på spisen.

Gå på föreläsningarna Ger bra poäng på betygsskalan, och är bara två timmar. Skriva ca 2 uppgifter brukar också räcka.

Slutbetygsuppsats Det smidigaste som finns är att genom dina inflytelsepoäng låta någon polare skriva den åt dig! Höga betyg och att du mår bättre av att inte suttit med den i några timmar. Kaching.

Glöm inte bort... Simmens hobby. Universitetet är en bra tid att låta simmen utöva och utvecklas i sin hobby. Kanske har den något relaterat till uppgifter som bör göras?

Forska är lite överskattat. Är din mätare full så jobba inte ihjäl dig i onödan. VG+ är det högsta betyget som går att få.


Nya kyssen: Sug fejs


En ny kyss tillkommer i expansionpaketet Livet i Lägenhet. Sug fejs heter den och får väl på något sätt symbolisera den perfekta kyssen, kanske.

Caliente


Ninas adopterade dotter Gina käkar varma mackor i det fräscha lägenhetsköket.

Efter mycket hårt slit blir Nina äntligen kändiskock.
Nina gillar att bo i lägenhet. Och gärna får John Förort hälsa på och vänsterprassla lite. Detta är bland det mysigaste man göra i nya Livet i Lägenhet. Om 2 simmar sover i en säng och sen vaknar så går de inte upp direkt utan ligger och myser, supergulligt!

kaksugen

Åh är mitt uppe i att baka choc chip muffins här i köket, mummmmmmmmms....

Vilket gav mig inspiration till att tipsa om Hur du får in chocolate chip cookies i sims 2!
TsR har de bästa kakorna som är gratis, och de ser riktigt äkta ut. Att de serveras på fint fat är ett plus!


Laddar du ner mat?

Kate Perry gör en "sims"

Högaktuella Kate Perry (I kissed a girl) har gjort en musikvideo på sin låt Hot 'n Cold med Sims-teamet, som bl.a. Lily Allen gjorde för djurliv.

Denna videon visar typ allting roligt i livet i lägenhet samtidigt som det då är en liten kärleksstory. Låten är ju ganska kass, men jag fattar inte hur de kan göra videorna så bra och få med en massa saker!
Allting ser liksom så levande ut, och så är det ju inte alltid i sims... Men men! Värd att spana in defenitivt.

FILM


Träningsgarderoben

Ibland kan det va så att man faktiskt glömmer bort att det finns snygga kläder som följer med spelen! I en tid då nedladdning och egenskapande känns rätt så skyffar man undan dessa pärlor som inte behöver packas upp eller skapa trubbel för din dator!
Simsnörden har 3 outfits som är skitsnygga att använda på gymmet (eftersom det har blivit lite träningsfokus senaste dagarna...)Vilken outfit var snyggast tycker ni?

Snyggt gym-wearDenna vackra skapelse hittas på TSR, men du måste vara en betalmedlem s.k. suscriber och det suger. Dessa snygga pasteller skulle passa riktigt bra på min Zina Spökh! >(

MySims Kingdom

Communtyn har lagt upp filmen från förhandsvisningen av mySims Kingdom. Jag kommer inte köpa spelet, men det verkar väldigt gulligt och jag tror passar en yngre målgrupp.

Film


Ny Ts3 bild


Tack från Snootysims för denna information. VIP listan har uppdaterats med 3 nya screens, där denna demonstreringsbild framför politikerhuset ingår. Fett kul med alla dessa nya grejer man kommer att kunna göra! :)

IGN Ts3

Har inte tid att skriva värsta inlägget men IGN har postat en ny liten artikel om The Sims 3. Plus i kanten för att man kan kolla på behind-the-scenes-filmen och trailern mycket snabbare än om de skulle varit på youtube. Läs den här.

Sen kan jag tipsa om A+S=Error. Grymt cool sida med mycket fina modeoutfits och andra grejer.

Imorgon ska jag på Stevie Wonder. För att inte få simsnördenabstinens rekommenderar jag att kolla tillbaka i gamla arkiv och kategorier! :)

Kram!


Gymposters!

Nu när Simsnörden har gått in i ett litet träningsmode tänkte jag som en uppföljare på det tidigare inlägget tipsa om de snyggaste gymposterna!
Dessa hittas på mts2 och finns i en massa olika varianter och färger. Mycket hett alltså. Men mest fint...

Vilken träningssim är du?

Det finns en massa olika sätt att få träning i The Sims och samtidigt kirra hem lite fysikpoäng. Det är dock inte alltid lätt att hitta rätt och veta vad som passar just ens egna sim. Simsnörden guidar dig till de olika träningsformerna!

YOGA
Inga redskap, gratis, harmoniingivande
Denna träningsform passar den stressade simmen som satsar mycket på jobb och karriär. Du kan utföra yogan precis där du står och det behövs ingenting och det är gratis. Man bör kanske vara lite utav den lugnare typen för att uppskatta denna träningsform, men jag lovar dig att din sim kommer göra en massa sjuka grejer! :O

Klassisk gympa
Tv eller radio, gratis
Tonåringar brukar speciellt uppskatta denna moderna och "hippa" träningsform. Fokus ligger på tuffa armhävningar, hopp och annat till typ techno och RnB. Simmen blir tränad men blir trött och svettig väldigt fort. Se till att ha en dusch nära till hands och att läxorna är gjorda!

Kickboxning
Karriärsbelöning i sport
För simmen som gillar tuffa tag och kanske är något aggressiv så kan kickboxning vara ett ganska bra alternativ. Den tar ganska stor plats men ger verkligen resultat i  träningen!


Tai-Chi
Ha lärt dig Tai-Chi av någon.(Har nån i kvarteret väl börjat så sprider den sig automatiskt till typ ALLA)
Även detta ger lugn och balans till kroppen, men Tai Chi är lite roligare än yoga. De har kul så att säga.

Gym
För den sociale och simmen-med-oändligt-mycket-tid-inga-barn-eller-familj
Att gå på stadens lokala gym kan inte bara göra susen för din kropp, utan även så träffar din sim en massa nya sköna människor att hänga med. Under tiden du pumpar med skivstång så snackar du lite glatt med grannen på ställningen bredvid. Love is in the aaaaair! Obs! Glöm inte att ha snygga träningskläder!


Balett
Barrkrävs
Om din sim älskar musik och dans så är balett den perfekta träningsformen. Barnen kan träna redan från tidig ålder och odlar inte bara ett djupare intresse för musiken utan får god träning på köpet. Det är otroligt enkelt att ha en barr hemma någonstans, eller så kan man ju åka in till min Musa- men varför när du kan göra tonduer hemma? Denna aktivitet gör inte simmen så svettig och gör att den har riktigt kul!


Jogging
Lite intresse för sport
Denna aktivitet är både enkel och mycket rolig. Bara en sim behöver ha ca 5 fritidspoäng för sport och så kan den dra med hela familjen ut på joggingtur oavsett väder. För en stressad familjefader kan detta vara den ultimata träningsformen att kunna hinna med. (psst! En proteinshake efteråt gör gått för magen!)

Hemmagym
Vissa simmar uppskattar att träna för sig själv i ett dystert litet rum, vissa säger att de gör dem mer fokuserade men men...


Militärbanan
Karriärsbelöning i militär och en stoor tomt
Finns det något mer ansträngande och krävande än denna militärbana? Ni har säkert prövat den... och vet hur simmarna mår efteråt. Men vill man bli fit så ska det väl kännas lite?

Bollsporter
Basketkorg, fotbollsmål
Bollsporter är en socialgrej som många simmar gillar. Att kasta amerikansk fotboll med en nyfunnen vän kan ge spurt i relationen, men också att hela familjen kan träna basket och fotboll tillsammans en lördagförmiddag är väl fantastiskt? En tomt är ett måste.


Mer tips om gymkläder kommer snart.... Detta inlägg tog tid! Hoppas att ni uppskattar lite såna här inlägg :)


Citat

"You can be a kleptomaniac, you can be evil, and actually, evil Sims will steal candy from babies," she said with a laugh. "It will be a little toddler sitting there and then you get this special social to go steal candy from them; then they walk up to them and just like take it."

Lyndsay till Mtv.com när hon berättar om The Sims 3


Möhö stackars små barn säger jag!
//Simsnörden

Bella Spökh- dokumentär

Ganska rolig film:) Jag undrar om det verkligen går att hitta Bella i verkligheten. Var gömmer hon sig? Vad behöver man göra?

Profil: Barbara Pank

Namn: Barbara Pank
Ålder: Nybliven åldring
Bor: Nyinflyttad i stor villa efter att bott i trångt radhus hela livet i Skönköping.
Familj: Nygift + 11 barn. Dustin, Bo, Kim, Brad P och Vadim Jr bor hemma för tillfället.( De andra är tagna av socialen)
Yrke: Sportmaskot
Liv i korthet: Blev änka vid ung ålder och lämnad med två vilda barn och en bulle i ugnen. Livet började dala... Blev gravid hela tiden med olika män efter att hon fått för sig att hon skulle skaffa 10 barn. Blev kär i Don Lothario och var förlovad med honom en kort stund men han lämnade henne vid altaret, vilket gjorde henne deprimerad för en lång tid. Hon kunde inte sköta barn och jobb samtidigt så barnen blev tagna av socialen vid 2 olika omgångar. Kom på något sätt upp ut fällan genom nyfunna maken. Genom en slump vann hon 22000 kronor genom jobbet och familjen flyttade ur det gamla radhuset till en större villa.
Lyckligaste ögonblicket: Då hon fick tillbaka sin socialomhändertagna son Kim genom att maken adopterade. Sen såklart att få gifta sig med mannen i sitt liv.
Favorithobby: Laga mat. Barbara har aldrig tid så det blir färdigmat oftast, men när det väl blir av så bjuder hon mer än gärna till på mumsig cheesecake.
"Hemlig" talang: Är grymt bra på att föda barn... Pojkar blir det alltid och ofta tvillingar.

Simsnördens spåningar: Jag är helt övertygad om att det var Barbara som dödade sin make... Varför vet jag ej...Hur ser din Barbara ut?

The Sims 3 uppdateringar

Thesims3.com's Lyndsay Pearson har börjat blogga om Ts3 där hon skriver om allt som har med spelets utveckling att göra plus "traits" och grejer. Spana in HÄR

Gamedaily har även gjort en liten "rescension" om The Sims 3. Spana in HÄR

THESIMS3

3 party outfits

Här kommer tre eleganta partyoutfits för den kanske mer vågade och välmedvetna kvinnan. Lite dålig fotokvalité men jag tror att de kan göra sig riktigt fint i spelet till både vardag och fest!

TSR


The Sims 2 Herrgård och TrädgårdDesigna representativa egendomar och underbara trädgårdar till dina simmar med tre helt nya stilar. Skapa en herrgård med vacker detaljrik inredning från Marocko, ståtliga detaljer i Art Deco eller bygg i den imponerande stilen Empir. Med en mängd nya landskaps- och arkitektoniska objekt att välja mellan, kommer dina simmars hem bli helt fantastiska!

Gör om dina simmars hem till lyxiga herrgårdar. Bland de nya objekten finns exotiska kolonner som skapar bedårande nya portaler, eleganta takfläktar som ger skön svalka och stora svepande trappor som ger ett pampigt intryck.

Totalrenovera dina simmars trädgårdar till en prunkande oas med färgglada buskar och blomsterbäddar av delikata irisar, vackra dagliljor och färgstarka solrosor.

Välj från tre nya designteman:

· Marockansk - Förvandla dina simmars hem till iögonfallande Marockanska palats med grönskande medelhavsträdgårdar.

· Art Deco - Bygg lyxiga egendomar som är klasiska men ändå har en känsla av Hollywood.


· Empir - Skapa storslagna gods och skulpterade landskap med romantiskt och elegant tema.Pimpa din bokhylla!

PÅ MTS2 hittar man ju alltid bästa grejerna- nu recolours på de vanliga tråkiga böckerna i bokhyllan. Här istället har man gjort nya fräscha omslag som ser skitsnygga ut. Spana in bilderna så kommer du fatta vad jag menar!:)
Ladda ner här

Prylpaketsbilder

De första screenshotsen från The Sims 2 Mansion and Garden stuffpack har blivit publicerade!
Dessa fyra bilder har gjort ett ganska så svagt intryck på mig och imponerar inte särskilt mycket. Vet ärligt talat inte om jag kommer att köpa det. a) prylpaket kan man klara sig utan b) varför vill man att ens simmar ska gå runt i fula stora och klumpiga hus? c) blommorna ser fula ut.
Jaja, men ni får bilda er egen uppfattning.Behövs ett till prylpaket som detta?

Tävlinsresultat! Jag 4:a! :)

Igår så releasade sims.se(äntligen!) en lista på vinnarna i de olika tävlingarna. TYvärr fick jag inte första pris i ikea men ett fjärde var ju ändå inte helt fel! :)

Kolla in listan HÄR

FÖRHANSVISNING!
Sen så om man känner sig lite på g med MySims så rekommenderar jag att anmäla sig och kanske få biljetter till förhandsvisningen av spelet i stockholm den 15:e september. Här kan du fylla i frågeformuläret och kanske är det DU som får vara med.


YÄÄÄÄÄÄY!

Läsarrekord!

Oj vad roligt det är med alla nya läsare måste jag bara säga. Det var rekord nu i helgen på ca 100 läsare varje dag och så mycket har de inte varit sedan i februari. Det gör en glad :D

Annars så har det inte hänt så mycket på simsfronten. Det brukar bli så- lite baksmälla efter en ny release- och sims.se är som vanligt lite sega och inte publicerar den informationen som de skulle idag; lista på vinnarna. Jag vill veta vilken plats jag kom på! :P

Ha de bra och spela livet i lägenhet til you drop! :)

//Liselotte

Franskt litet parhus

Redan nu har det börja komma upp lägenhetstomter att ladda ner, bl.a. från sironasims.
De har byggt ett sött litet franskt parhus med trädgård och hus i klassisk stil.

Kräver EP's: Nattliv, Året runt och Livet i Lägenhet. Inrett: Ja.

Biggest issue: Göra egna lägenheter

Jag har skrivit ett antal inlägg om detta problem, men det verkar inte funka för vissa av er. Man kan både läsa den engelska pdf-guiden, googla runt, läsa här eller pröva själv. Nu när jag har spelet ska jag försöka reda ut detta krångliga problem och visa tydligt.

1. Skapa en boendetomt (ganska stor om du ska bygga på den). Det får inte vara en strand tomt och tomten ska vara helt plan. Dvs inga ojämnheter som du sedan fixar till, utan helt plan innan du börjar bygga.

2. Gör fyra lägenheter (eller fler) med en lägenhetsdörr. Lägenhetsdörren ska ha rätt sida utåt. Se bilden nedan.
Det finns egentligen ingen begränsning med hur många lägenheter man kan ha på en tomt, men du kan bara spela med 4 olika familjer. Däremot kommer en massa townies flytta in och fylla lägenheterna, och det blir segare.
Glöm ej att bygga till det vanligaste i lägenheten, såsom kylskåp, spis, köksbänk, toalett, dusch och handfat. Sen såklart lite olika rum.


3. Bygg till något på den allmäna delen- soffor, grill, simbassäng eller annat så att hyresvärden kan ställa till med kalas för sina hyresboende.

4.Det finns en hel del regler som måste följas för att det inte ska bli fel.
Lägenheten får bara ha en dörr ut till allmänheten, dvs bara genom lägenhetsdörren.
Om du vill ha en liten "trädgård" till din lägenhet, så får den inte ha en grind, och den måste vara på samma nivå som lägenheten.
Inga trappor ut eller annat. Se bilder nedan.


5. Använd inte detta typ av avskärningsgrej som kom med i djurliv.

6. När du känner dig klar med dina lägenheter så ska du öppna kodfönstret. Det gör du genom att hålla in; ctrl shift(den du använder för att få stor bokstav, ser ut som en pil) och bokstaven c

Du skriver in changeLotZoning apartmentbase och trycker enter

7. Om det kommer upp "error" och att det inte funkar har du ogiltig arkitektur. Kolla genom alla lägenheter och försök igen.

8. Om det inte kommer upp error vid kodinskrivningen behöver inte det betyda att din lägenhet är en lägenhetstomt. Detta gör du genom att testa. Gå ifrån tomten och spara. Om tomten är lägenheter ska det ses i en grön liten bos som snurrar runt över huset. Pröva att flytta in en familj på lägenheten. Om den vanliga brevlådan har förvandlats till en lägenhets-brevlåda så är allt ok.

9. Har du fler frågor och behöver mer hjälp så är det bara att ställa dem här eller kolla in sidan som jag har hämtat bilder och lite hjälp ifrån.
Cred to sims2wiki

Lycka till med era lägenheter nu! :)

Stilig höstoutfitDenna fashionabla och stiliga outfit hittas på modthesims2 hos Dori. Finns i 5 färger, och är riktigt snygg att värma sina simar i nu till hösten! Jag gillar den matta glansen på texturen på hela outfiten. Klart att jag laddar ner! XD

En dag hemma hos familjen Trevlig


Morgonen börjar med att Corinna-Marie (Angelikas och Dustins dotter) prövar på hopprep.

Det är roligt och ger barnen poäng i fysik- vilken uppfinning!

När alla är borta på jobb och skola så dör pensionären och träningsfanatikern Daniel.

Marie-Louise blir äntligen befodrad till borgmästare- den platsen som hon har kämpat för så hårt, men när hon får reda på att hennes make dött samma dag ger hon upp andan i djup depression.

Endast barbarnet och Daniels älskare var hemma för att kunna beskåda Marie-Louise död.
Angelika och Dustin bestämmer sig för att totalrenovera det gamla sovrummet med pengasaldot på 47000 och de
ärvda pengarna från försäkringskassan.

Hur ser din familjen Trevlig ut?

Ts3 bilder

Jag hittade två nya bilder från The Sims 3 som jag inte sett förut. Bild ett är från ett vardagsrum och det ser sjukt läskigt verkligt ut. Observera att det sitter fler än en dekoration på en ruta.
Bild 2 är taget från kvarteret, men då ser det mer dockskåp ut. Det påminner mig väldigt mycket om the american dream. typ.


 


Största nyheterna i Livet i Lägenhet

Hyresmarknaden


Flytta in dina simmar i en helt ny lägenhet och interagera med grannarna som aldrig förr!
 
 * Rumskompisar
 - Ack, lyckan att ha en rumskompis! De betalar en del av hyran, ibland är de roliga att ha omkring sig, men man vet aldrig om de kommer att sätta eld på köket! Rumskompisar är datorstyrda spelkaraktärer så du kan inte säga åt dem vad de ska göra, men du kan hålla koll på hur de mår - och om din rumskompis verkligen trivs kan han eller hon välja att bli en del av ditt hushåll. För att få en rumskompis använder du datorn eller en tidning och läser annonserna, eller använder telefonen och sätter in en egen annons.
 
 * Betala hyran
 - Hyran ska betalas varje måndag. Dina simmar betalar sin hyra via tomtens brevlåda, så klicka på den och välj BETALA HYRA. Om din sim inte lyckas betala hyran kommer hyresvärden att inkassera den personligen. Om din sim inte lyckas betala hyran på tre dagar kan hyresvärden skicka någon annan för att inkassera den.
 
 * Gör om i lägenheten
 - När dina simmar hyr sitt boende finns det gränser för hur mycket av inredningen de får ändra. I lägenheter kan dina simmar bara byta ut golv, tapeter (eller färg) på väggarna och sätta in dekorationer som pelare.
 
 * Grannar
 - Inget går upp mot trånga utrymmen när man ska hitta nya vänner. Dina simmar bor så nära sina grannar i hyreshuset att de nästan bor ihop! De behöver bara gå några steg för att hitta någon att prata med. Gå en bit bort i korridoren eller en trappa ner så kan din sim hälsa på grannarna hemma hos dem - förutsatt att de är hemma. Klicka på en grannes dörr och välj ett av alternativen.
 
 - En av nackdelarna med att bo i lägenhet är att man delar vägg med grannarna. Om dina simmar bor granne med riktigt ljudliga grannar kanske de får höra mer än de önskar. Om dina simmars grannar är för högljudda kan din sim BANKA I VÄGGEN eller gå till grannens dörr och KLAGA PÅ OLJUD. Var försiktig! Högljudda grannar kan väcka sovande simmar - till och med småbarn. Så tänk på var du placerar simmarnas sängar!
 

Rykten


Dina simmar kan skaffa sig ett rykte som hjälper dem att komma vidare i sina karriärer eller att skaffa nya sociala kontakter, med mera. När din sim utför en vänlig handling på en allmän tomt förbättras simmens rykte.
 
 * Sociala nätverk
 - När din sim besöker en allmän tomt kan det vara en bra idé att hälsa på stadssimmarna. Ett bra första intryck kan leda till sociala nätverksbelöningar, som att bli presenterad för en sim man trivs ihop med, få ett nytt jobb eller en lägre hyra! Men se upp, för dåliga första intryck kan också få oanade konsekvenser!
 
 * Sociala grupper
 - Vissa stadssimmar som dina simmar möter kan tillhöra olika sociala grupper. Den grupp de tillhör påverkar vilken sorts hälsning och historier som går hem bäst hos dem. Om din sim använder rätt hälsning eller berättar rätt sorts historia får relationen en extra bonus. De sociala grupperna inkluderar motorfreaks, bohemer, idrottare, tekniknördar och societetslejon.
 

Förhäxa nya bekanta


Ta med din sim till en allmän tomt och försök bli vän med en häxa eller häxmästare. När deras relation är tillräckligt bra kan din sim be att få bli en av dem!
 
 * Besvärjelser
 - Det finns tre sorters besvärjelser - goda, neutrala och riktigt onda. Den sort som din sim använder gör att simmen blir mer inriktad mot den ljusa eller mörka sidan. Ju fler av en besvärjelsetyp simmen kastar, desto längre flyttar simmen över på skalan mot den inriktningen.
 
 - Goda besvärjelser får generellt simmen den kastas på att känna sig bättre än innan besvärjelsen kastades. Goda besvärjelser omfattar saker som att bota sjuka simmar, muntra upp deprimerade simmar och förbättra relationer.
 
 - Neutrala besvärjelser får inte nödvändigtvis simmen att må bättre - eller sämre. De ändrar inte heller din sims inriktning åt det ena eller andra hållet. Neutrala besvärjelser kan vara att framkalla mat, tvätta sig med magi eller att teleportera.
 
 - Onda besvärjelser är toppen för simmar som vill ställa till med problem. Det kan vara att få simmar att kräkas, förstöra relationer eller anlägga bränder.
 
 * Färdas på kvast
 - När din sim blir en häxa eller häxmästare kan han eller hon äntligen säga farväl till samåkning och taxibilar. Om du vill skicka din häxsim till jobbet klickar du på simmen och väljer FLYG TILL JOBBET. Om du vill att simmen ska besöka en annan tomt klickar du på simmen och väljer FLYG TILL ALLMÄN TOMT.
 
 - Om din sim blir en häxa (eller häxmästare) får han eller hon automatiskt tillgång till de hemliga tomter där stans häxmästare håller till. Din sim kan välja att gå dit via vanliga interaktioner eller att flyga dit på sin kvast.


Svar

Hej , jag vet inte hur man bygger lägenheter . vill du säga hur man gör , om du vet alltså ? :)

Kolla in alla tidigare inlägg som är skrivna om detta. det finns både i inlägg nedan eller kolla in "hur laddar jag ned blogghjälp" eller sök på livet i lägenhet på min blogg.

Svar angående poser

Hur gör du så att dina simmar posar? Och kan du inte visa nån gång hur man skapar egna kläder?

Svar: Mina poser har jag hittat på modthesims2 som är ett typ av hack. Det kommer som en möbel där man kan välja en massa olika alternativ. Mer info hittas på sidan!

ModelposesJag har vunnit!!!!!!

Åh finns det något gladare än när man vinner priser i en tävling?
Bara den här veckan fick jag 1:a pris i en tävling från Ung08-festivalen och nu när jag kommer hem och hittar ett fluffigt paket i brevlådan blev det;
"Nej men inte kan det väl vara..."

The Sims 2 Livet i Lägenhet! :D:D JOOOOOOOOOOOO! Åh energin sprudlar genom kroppen. Jag har alltså vunnit pris i någon av tävlingarna, vilken vet jag inte en. Det står; priserna skickas nästa vecka. Så gryyyyyymt kul!

Jag har väntat med att köpa LiL för att ev. kanske vinna det, och nu- voila har jag det så hårt och ska installera fortats möjliga. Äntligen kan jag svara specifikt på frågor om LiL!

Hoppas att ni alla får en trevlig helg med mycket simsande!

Kramar


Celebrate good times come on!

Urbania goes on...!

Tjoho!
Efter att hängt på gymmet idag fick jag sån enorm bygglust att jag byggde en ny allmän tomt i Urbania (mitt egna semesterkvarter); Urbania Fitness 'n dance.

Det hela tog ca 1 h att bygga, och det är inte så jättemycket detaljer men ganska så öppet. På plan 2 finns det även en dansstudio och möjlighet till tävling. Här kommer lite trevliga bilder från mitt gym:

Jag kommer att bygga fler saker i Urbania. Nästa steg blir förhoppningsvis ett shoppingtorg/mall med en massa gobitar

Sommartävlingarna avgjorda!

Nu väntar vi alla spänt på svar och få veta vilka som vann quizet och ikea-tävlingen på thesims.ses tävling. Med priser som simsspel, presentkort på Ikea och en massa simsgoodies.

Håller tummarna för er alla!

Kram kram

Själv så önskade man ju sig LiL, får se om man vinner nåt! :P

Göra-lägenhets guide

Nu slinker jag in med ett litet inlägg så här på kvällen;
Amerikanske sims.com har gjort en guide på pdf om hur du gör din lägenhet
Apartments tutorial

LÄS DEN NI SOM HAR PROBLEM! :D


Musiken tar sin tid

Hej!
Det är ganska så mycket i skolan just nu, det har riktigt börjat dragit igång vilket är otroligt kul. Något annat som gör mig jätteglad är alla nya läsare som hittat till bloggen och som kommenterar och vill ha hjälp. Tack för ert tålmod!
Jag ska försöka svara på era frågor och ge mig tid till det nu senare i veckan, just nu måste bara musiken få ta sin plats i mitt liv som den behöver. (Ja, jag går yrkesmusikerprogram :P) Imorgon har jag konsert hela kvällen men på onsdag kommer jag kanske kunna få in nån rad.För att ge er något roligt ska ni besöka Sironasims som är en nedladdningssida med mycket att bjuda.
Favoriterna är alvöronen/fairytailtemat som ligger som ett vitt sken genom sidan.
♥ Hudtoner! Skitsnygga och välgjorda, inte för fixade och utan make. Ska ladda ner a dozen of them.


RSS 2.0